You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.
BIJ ELLOS ZIE JE EAB ZIJN DIVERSITEIT EAB

FOCUS OP EEN NIEUW LOGISTIEK

Met een nieuw logistiek centrum bij Viared in Borås, krijgt Ellos het merendeel van de Ellos Home business, hun eigen huis mubilair en textiel merkt, op een locatie en gaat hiermee van vier kleinere magazijnen naar één groot magazijn. Als aanvulling van dit magazijn opent het bedrijf ook de deuren van een outlet shop op het terrein. Bij EAB waren we blij en trots om de stalen frames, de magazijn inrichting en de veiligheids dEUren te mogen leveren.

De perfecte oplossing

EAB levert stellingen en een gebouw van bijna 30,000 m2. Het pand is 10 meter hoog, maar het is ook zo gebouwd dat het in de toekomst flexibel mee kan ontwikkelen. De wanden aan de noordkant zijn zo geplaatst dat het eenvoudig mee kan vergroten. Wij hebben ook het balkon, kolommen en de stalen muren voor de Ellos Outlet Shop mogen leveren.

Jonatan Eriksson_svartvit

EEN UITDAGEND PROJECT

“Dit project was erg speciaal voor mij omdat het het eerste project was dat ik helemaal alleen heb mogen ontwerpen. Dit gebouw was bijna twee keer zo groot als de geboouwen die ik eerder samen met collegas heb ontworpen. Tijdens het ontwerpen krijg je eenvoudig een tunnelvisie en in die tijd was ik vooral druk met de vorderingen van dit project.” Ondanks het meerdere keren aanwezig zijn op de bouw kwam ik er tijdens de oplevering pas echt echter hoe groot dit project eigenlijk was. Ik vond dit project erg leuk om te doen met vele nieuwe uitdagingen en veel geleerd te hebben,” vertelt Jonatan.

BIJ ELLOS ZIE JE EAB ZIJN DIVERSITEIT EAB

Als toevoeging van de stalen frames, heeft EAB ook de magazijn inrichting voor Ellos zijn nieuwe logistieke centrum geleverd.

”Ik heb voor vele jaren met Ellos samen gewerkt en wij zijn een van hun grootste leveranciers. Dit is een erg mooie en moderne faciliteit, met vele speciale oplossingen omdat er ze vele pallets hebben met meubilair en textiel. Deze zijn vaak langer en zijn nu veel eenvoudiger om mee te werken met speciaal aangepaste stellingen. We zijn trots opnieuw een groot aantal magazijn inrichtingen te hebben mogen leveren aan Ellos in Borås,” vertelt Jörgen Svensson, Salesperson voor Warehouse Storage Solutions bij EAB.

Ellos slaat niet alleen producten op op pallets. Er staat ook een groot aantal aan boxen in hun magazijn. Dit is waarom er een groot aantal aan gaaslegborden in de stellingen zit, zo geplaatst dat mocht er brand uitbreken de sprinklers zonder problemen hun werk kunnen doen.
EAB en ELLOS

“We moeten eigenlijk Ellos bedanken voor het leveren van deze gaaspanelen. Toen het contact met Elos net op gang kwam waren deze gaaspanelen een prioriteit en toen het mogelijk werd om deze te leveren begon hiermee een lange en positieve samenwerking. Zoals altijd denken wij mee voor de beste oplossing voor onze klanten en hier hebben we dan toch ook wel echt het best mogelijke bereikt,” vertelt Jörgen.

Dankzij een entrosolvloer van 5000m2 kon deze extra ruimte worden gevuld met een extra 10 rijen van pallet en schappen stellingen. In totaal heeft Ellos ongeveer 32,000 pallet plaatsen.

Diversiteit op alle vlakken
Het gebouw heeft ook 13 veiligheidsdeuren van onze deuren afdeling. We waren blij met deze kans om te mogen leveren aan een zo divers project als deze hier, met producten en componenten van alle drie onze business gebieden van EAB.

BIJ ELLOS ZIE JE EAB ZIJN DIVERSITEIT ellos logist center 1

Over ELLOS

De Ellos Group is een grote Nordic e-commerce groep wat merken bevat als Ellos, Jotex, Stayhard en Homeroom. Het bedrijf werkt nauw samen met miljoenen klanten en streeft constant om interessante producten te blijven ontwikkelen en produceren voor de hele familie. Bij de Ellos groep zijn ze altijd gefocust op de klant. De Ellos groep, met zijn hoofdkantoor in Borås, werkt in alle Scandinavische landen. De Ellos groep heeft ongeveer 550 medewerkers en een gemiddelde omzet van rond de 2.6 miljard Zweedse Kronen.

www.ellosgroup.se