You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Erik werkte op de bouw bij verschillende klanten en hij kwam er al snel achter dat er vraag was naar een lokale trapleuning leverancier. Een zakelijke kans, dacht hij. En zo begon hij met het produceren van balustrades en leuningen in de kelder van zijn huis.

Van kelder tot industrie

De vraag naar Erik zijn fantastische balustrades en relingen werd veel groter dan hij van te voren had gedacht. Dus koos Erik ervoor te vertrekken bij het bouwbedrijf en in 1957 richte hij Erik Anderssons Byggnadssmide op, oftewel EAB, kort maar krachtig.

In 1960 werd het bedrijf te groot voor zijn kelder en koos ervoor een fabriek te bouwen voor EAB, wat begon met 150m2 in grootte en was gevestigd in Östra industriområdet, in Smålandsstenar.

Drie productgroepen werden gecreëerd

Tegen het einde van 1960 was het bedrijf zo groot geworden dat de nieuwe fabriek het niet meer aan kon. Voor het vergroten van de fabriek zouden er stalen frames en deuren nodig zijn. Iemand kwam met het idee dat ze dat zelf ook zouden kunnen fabriceren. Dit ging fantastisch en nadat de aangepaste fabriek klaar was kon EAB twee nieuwe productgroepen aanbieden: stalen gebouwen en bedrijfsdeuren

Nog een productgroep werd in 1984 toegevoegd aan EAB: magazijninrichting. Dit betekende dat EAB nu zijn klanten een volledig magazijn kan aanbieden, inclusief inrichting. Dus, alle drie de productgroepen waar EAB om bekend staat waren beschikbaar vanaf één locatie .

Het EAB van vandaag

In 1984 gaf Erik Andersson zijn levenswerk door aan zijn kinderen Catrine, Sven-Gunnar en Per-Åke. Per-Åke en Sven-Gunnar zijn de enige eigenaren sinds 1997.

Het meest recente fabrieks verhuizing vond plaats in 1989. Sindsdien, toepasselijk genoeg, zit het hoofdkantoor, productontwikkeling, design, productie en magazijn allemaal onder hetzelfde dak in Stålgatan in Smålandsstenar.

Over de jaren heen heeft EAB een stabiele groei gehad, zowel nationaal als internationaal.

Geschiedenis EAB built to last

EAB´s jubilieum boek

Hier volg je de reis die EAB heeft gemaakt, van 1957 tot nu.

Lees ons jubileum boek hier.

WIJ HELPEN U GRAAG!

Neem contact met ons op en samen ontwikkelen wij de meest effectieve en rendabele oplossing die past bij jouw bedrijf.