You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.
Made in Sweden. Works worldwide. EAB

A MORE EFFECTIVE WAREHOUSE STORAGE SYSTEM

Toen AKS Lining Systems zo groot werd dat de bestaande locatie het niet meer aan kon wilde ze niet alleen meer ruimte, maar ook een efficiënter magazijn. In de vorige bedrijfsruimte werd er gebruikt gemaakt van een inrijstelling stelling, wat er voor zorgde dat er niet volledig gebruikt gemaakt werd van alle pallet plaatsen. Een ander probleem wat opgelost moest worden was dat de materialen wat binnenkomt bij de fabriek in containers zit en niet op standaard pallets. Het materiaal weegt erg veel, rond de 1500kg per pallet en geleverd op verschillende types en maten pallets.

De perfecte oplossing

De project manager bij AKS Lining Systems had hiervoor gewerkt met een magazijn inrichtings systeem en was al bekend met deze pallets. Hij nam contact op met Chris Welthagen bij Palian, onze Zuid Afrikaanse partner. Chris realiseerde zich al snel dat de Radioshuttle™ de perfecte oplossing was voor hem.

”Ik dacht direct aan Radioshuttle™ waarmee wij flexibeler zouden zijn in het magazijn en dat het veiliger is omdat nu de heftrucks niet meer in de stelling te hoeven rijden. Ik liet hem een aantal vorige projecten zien die wij samen met EAB hebben gedaan bij twee van de grootste voedsel producenten in Zuid-Afrika, en al snel zagen zij ook dat dit de Rolls Royce onder de shuttle systemen was, vertelde Chris.

chris_redigerad

KLAAR VOOR DE UITBREIDING

Een andere uitdaging die wij tegenkwamen tijdens dit project was dat er maar één kleine plek was waar de rauwe producten konden worden opgeslagen, dit was omdat het dichtbij de productie machines moet zijn.

”Om dit op te lossen hebben wij het magazijn opgedeeld in twee aparte delen betreffende de behoefte er waren. Beide kanten moeten verschillende pallet maten kunnen handelen. Er is ook over nagedacht dat in de toekomst mocht AKS Lining Systems gaan uitbreiden hier ruimte voor is. Het is ook mogelijk in de hoogte te bouwen om zo meer opslag plaatsen te krijgen, vertelde Chris.

Het project was af in 3 maanden en sindsdien werkt het systeem volgens plan. “Samen met Chris hebben wij verschillende installaties geleverd in Zuid Afrika. Hij is onderlegd en heeft veel ervaring. Een goede ambassadeur voor Radioshuttle™, ” vertelt Håkan Gedda, Salesman voor Radioshuttle™ bij EAB.
Cape Town, South Africa EAB Built to last

Over AKS LINING SYSTEMS

AKS Lining Systems produceert hoge kwaliteit thermoplasticen producten sinds 2002 en werkt in een zeer specialistische maar snel groeiende markt voor Corrosion Protection Liners (CPL’s) en geomembrane liners. Gevestigd in Kaapstad, Zuid Afrika leveren ze zowel aan de lokale markt als aan de SADC regios en exporteren naar meer dan 30 landen wereldwijd.

www.aks.co.za