You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Het magazijn automatiseren is voor veel bedrijven een belangrijk onderwerp. Magazijnen waar alles nog met de hand gaat? Die zijn er niet veel meer. In vrijwel elk magazijn zijn één of meerdere taken geautomatiseerd en volledige automatisering is aan een opmars bezig.

Heb jij interesse in wat de mogelijkheden zijn voor een automatisch magazijn bij jouw bedrijf. Neem dan contact met ons op. Samen zullen wij in persoon kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf!

Wat is een automatisch magazijnsysteem?

Een volledig automatisch magazijnsysteem wil zeggen dat alle werkzaamheden in het magazijn geoptimaliseerd en geautomatiseerd plaatsvinden. Zowel de ontvangst van goederen, opslag en orders picken als het verzenden gebeurt door een combinatie van computersystemen, machines en robots.

Denk daarbij aan magazijnkranen voor het afhandelen van pallets en dozen, transportbanden en onbemande heftrucks.

EAB Magazijn automatiseren Built to last

Wat zijn de voordelen van een automatisch magazijn?

Er zitten nogal wat voordelen aan een automatisch magazijn. We zetten de belangrijkste op een rij:

  • Hogere verwerkingssnelheid;
  • Minder fouten door meer nauwkeurigheid;
  • Kostenbesparend: minder menselijke handelingen, minder verspilling en efficiënter beheer;
  • Hogere klanttevredenheid, door snellere levering en minder fouten bij het leveren.

Klassiek magazijn of semiautomatisch magazijn?

In een traditioneel magazijn gebeurt alles met de hand: medewerkers verzamelen orders, vullen de voorraden aan en nog veel meer. In een volledig geautomatiseerd magazijn gebeurt dit allemaal door middel van computersystemen, robots en andere machines.

Een semi automatisch magazijn of half automatisch magazijn zit daar tussenin: het werk is grotendeels geautomatiseerd, maar er zijn ook nog veel menselijke handelingen. Daarbij liggen verhoudingen in elk bedrijf weer anders.

Magazijn automatiseren met de Radioshuttle van EAB Built to Last

Ben je op zoek naar een systeem waarmee je het beheer van jouw magazijn efficiënter, productiever en flexibeler maakt, en waarmee je ook nog eens kosten bespaart? Dan is het Radioshuttle® systeem van EAB Built to Last precies wat je zoekt.

Het systeem verwerkt pallets volledig automatisch. Het Radioshuttle systeem is een groot succes. Nu al meer dan 1500 keer geïnstalleerd wereldwijd!

Bekijk het filmpje hieronder hoe wij een klant hebben geholpen met het automatiseren van een magazijn.

Dit zijn de voordelen van het radioshuttle systeem:

  • Meer productiviteit: Het systeem verplaatst pallets automatisch. De bedieners hebben daardoor veel meer tijd voor andere werkzaamheden;
  • Meer opslagruimte: Radioshuttle maakt efficiënt gebruik van alle ruimte in het magazijn, in temperatuurzones van -30°C tot +40°;
  • Kostenbesparend: Door efficiënter gebruik van je eigen magazijn heb je geen of minder externe ruimte nodig;
  • Flexibel: Het systeem werkt met alle soorten pallets, met een maximum draagkracht van 1800 kilo;
  • Minder schade: De interne bewegingen gebeuren veilig en precies, dat levert veel minder schade op dan bij handmatig werk.

Magazijn automatiseren? Neem contact op!

EAB Built to last voorziet je van de juiste oplossingen op het gebied van magazijninrichting; op maat toegesneden voor een zo efficiënt mogelijke magazijninrichting voor jouw bedrijf.


Wil je in jouw bedrijf grote stappen maken met het magazijn automatiseren voor jouw organisatie? Wil je meer weten over ons Radioshuttle systeem? Of wil je liever eerst een afspraak maken voor een persoonlijk advies op jouw locatie? Neem dan contact op met EAB Built to last!

Een magazijn automatiseren expert van EAB die aan het werk is

Magazijn automatiseren met EAB Built to Last

EAB Built to Last heeft een eigen efficiënt concept gecreëerd waarbij veiligheid en bescherming van de hele omgeving hoog in het vaandel staan. Wil je dit ook jouw magazijn automatiseren door EAB built to last? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op