You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

Het magazijn automatiseren is voor veel bedrijven een belangrijk onderwerp. Magazijnen waar alles nog met de hand gaat? Die zijn er niet veel meer. In vrijwel elk magazijn zijn één of meerdere taken geautomatiseerd en volledige automatisering is aan een opmars bezig. Blijf lezen en leer meer onze shuttle stellingen.

Heb jij interesse in wat de mogelijkheden zijn voor een automatisch magazijn bij jouw bedrijf. Neem dan contact met ons op. Samen zullen wij in persoon kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf!

Wat is een automatisch magazijnsysteem?

Een volledig geautomatiseerd magazijnysteem houdt in dat alle werkzaamheden in het magazijn geoptimaliseerd en geautomatiseerd worden uitgevoerd. Dit omvat niet alleen de ontvangst van goederen, opslag en orderpicking, maar ook de verzending. Dankzij de combinatie van computersystemen, machines en robots.

Dit systeem omvangt magazijnkranen voor het verwerken van pallets en dozen, transportbanden en onbemande heftrucks.

Wat zijn de voordelen van een automatisch magazijn?

Er zitten nogal wat voordelen aan een automatisch magazijn. We zetten de belangrijkste op een rij:

 • Hogere verwerkingssnelheid;
 • Minder fouten door meer nauwkeurigheid;
 • Kostenbesparend: minder menselijke handelingen, minder verspilling en efficiënter beheer;
 • Hogere klanttevredenheid, door snellere levering en minder fouten bij het leveren.
EAB Magazijn automatiseren Built to last

Klassiek magazijn of semiautomatisch magazijn?

In een traditioneel magazijn worden alle taken met de hand uitgevoerd, zoals het verzamelen van orders en het aanvullen van voorraden, door medewerkers. In een volledig geautomatiseerd magazijn daarentegen worden al deze taken uitgevoerd door computersystemen, robots en andere machines

Een semi-automatisch magazijn, of een magazijn dat gedeeltelijk geautomatiseerd is, bevindt zich ergens tussenin. Hierbij worden veel taken geautomatiseerd, maar er zijn nog steeds menselijke handelingen nodig. De verhouding tussen automatisering en menselijke inbreng kan verschillen tussen bedrijven.

Magazijn automatiseren met de Shuttle stelling van EAB Built to Last

Ben je op zoek naar een systeem waarmee je het beheer van jouw magazijn efficiënter, productiever en flexibeler maakt, en waarmee je ook nog eens kosten bespaart? Dan is het Radioshuttle® systeem van EAB Built to Last precies wat je zoekt.

Het systeem verwerkt pallets volledig automatisch. De shuttle stelling van EAB is een groot succes. Nu al meer dan 1500 keer geïnstalleerd wereldwijd!

Bekijk het filmpje hieronder hoe wij een klant hebben geholpen met het automatiseren van een magazijn.

Dit zijn de voordelen van het radioshuttle systeem:

 • Meer productiviteit: Het systeem verplaatst pallets automatisch. De bedieners hebben daardoor veel meer tijd voor andere werkzaamheden;
 • Meer opslagruimte: Radioshuttle maakt efficiënt gebruik van alle ruimte in het magazijn, in temperatuurzones van -30°C tot +40°;
 • Kostenbesparend: Door efficiënter gebruik van je eigen magazijn heb je geen of minder externe ruimte nodig;
 • Flexibel: Het systeem werkt met alle soorten pallets, met een maximum draagkracht van 1800 kilo;
 • Minder schade: De interne bewegingen gebeuren veilig en precies, dat levert veel minder schade op dan bij handmatig werk.

Magazijn automatiseren? Neem contact op!

EAB Built to last voorziet je van de juiste oplossingen op het gebied van magazijninrichting; op maat toegesneden voor een zo efficiënt mogelijke magazijninrichting voor jouw bedrijf.


Wil je in jouw bedrijf grote stappen maken met het magazijn automatiseren voor jouw organisatie? Wil je meer weten over onze shuttle stellingen? Of wil je liever eerst een afspraak maken voor een persoonlijk advies op jouw locatie? Neem dan contact op met EAB Built to last!

 • Wat is magazijn automatiseren?

  Door uw magazijn te automatiseren, worden activiteiten in het magazijn geoptimaliseerd. Denk daarbij aan de aan de ontvangst van goederen, opslag, het picken van orders en het verzenden. Dit gebeurt aan de hand van computersystemen, machines en robots die deze processen stroomlijnen.

 • Waarom een magazijn automatiseren?

  Met het automatiseren van een magazijn is de verwerkingssnelheid hoger, zijn er minder fouten, worden de kosten bespaard en is de klanttevredenheid hoger. Dit leidt ertoe dat uw personeel minder belast wordt en dat de processen efficiënter verlopen.

 • Hoeveel kost een magazijn automatiseren?

  Dit hangt af van de grootte van het magazijn en wat precies uw behoeften en wensen zijn. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om de processen binnen uw magazijn efficiënter te laten verlopen.

 • Hoe automatiseert EAB een magazijn?

  Wij gebruiken uitsluitend ons Radioshuttle systeem. De Radioshuttle is een halfautomatisch pallet opslagsysteem. Daarmee is het niet meer nodig om de stelling in te rijden, want de shuttle brengt de pallets weg en haalt ze zelf weer op.

 • Wat zijn de voordelen van EAB?

  Met EAB geniet u van meer productiviteit, meer opslagruimte, bespaart u kosten, werkt u flexibel en is er minder schade. Zo belast u uw personeel minder en lopen uw processen binnen het magazijn efficiënter.

Mensen die overleggen over magazijn automatiseren opties

Magazijn automatiseren met EAB Built to Last

EAB Built to Last heeft een eigen efficiënt concept gecreëerd waarbij veiligheid en bescherming van de hele omgeving hoog in het vaandel staan. Wil je dit ook jouw magazijn automatiseren door EAB built to last? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op