You are using an outdated browser, we highly recommend that you use a modern browser (Chrome, Firefox, Edge etc.) to get the full experience of this website.

De beste orderpicking systemen beginnen bij een gestroomlijnd logistiek proces. Dit bedrijfsproces moet uiteraard ondersteund worden door het juiste materiaal, de juiste opstelling en de juiste techniek in je magazijn. Alleen zo optimaliseer je het proces om orders snel, compleet en foutloos af te leveren bij de klant. Lees hier welk orderpicking systeem het beste is voor jouw magazijn of vraag vrijblijvend advies aan een van onze experts.

Soorten orderpicking systemen

Je bedrijfsprocessen en de grootte van je magazijn bepalen welk systeem het beste werkt voor jou. De bekendste orderpicking systemen zijn:

  • Single order picking. Elke keer als er een bestelling is, gaat er een medewerker naar het magazijn om de producten voor de order bij elkaar te zoeken. Dit werkt prima bij een klein magazijn, maar is te tijdrovend in een groot magazijn.
  • Batch picking. Medewerkers krijgen een lijst met (gelijksoortige) producten om uit het magazijn te halen. Multi batch picking is hier een variatie op.
  • Zone picking. Het magazijn wordt in verschillende zones opgedeeld en elke zone heeft medewerkers voor de specifieke SKU’s in deze zone.
  • Cluster picking. Medewerkers sorteren bepaalde producten in verschillende containers om de uiteindelijke orderpicking te versnellen.
  • Wave picking. Dit is een combinatie van zone en cluster picking. Medewerkers krijgen een uitdraai uit het systeem, waarbij de software de route van de orderpickers geoptimaliseerd heeft. 

Orderpicking systemen bij EAB

Met behulp van de EAB-legborden en carton flow rollerbanen, implementeer je elk van bovenstaande systemen in kleine en grote magazijnen. Werk volgens het FIFO (first in, first out) of FILO (first in, last out) principe om de goederen effectief op te slaan en er net zo effectief weer uit te halen.

Radioshuttle

De Radioshuttle is een door EAB gepatenteerd, volledig geautomatiseerd orderpicking systeem. Het systeem is in Zweden ontwikkeld volgens alle EU-veiligheidsnormen. Met dit systeem hoeft je medewerker niet meer zelf de stellingen in om de orders bij elkaar te zoeken. Dat werk doet de shuttle voor je.

Geautomatiseerde orderpicking systemen

Je bedient de Radioshuttle met een draadloze afstandsbediening op een heftruck. De shuttle beweegt langs speciaal ontwikkelde rails om de pallet op te halen. Met dit geautomatiseerde orderpicking systeem bespaar je zoveel ruimte, dat je wel twee keer zoveel pallets in je magazijn kwijt kan. Bovendien werkt de shuttle veel sneller dan welke medewerkers dan ook.

Waarom orderpicking systemen door EAB

EAB levert solide goederen en geavanceerde systemen volgens de hoogste veiligheidseisen. Ons team van specialisten komt bij jou in het magazijn om je te adviseren over de beste oplossing voor je orderpicking systeem. Bel nu voor een afspraak.

Orderpicking systemen van EAB Built to Last

Advies bij magazijninrichting

Onze experts kunnen je alles vertellen over efficiënte logistiek en opslag in je magazijn. Ze adviseren je over de beste oplossing voor orderpicking systemen. Neem daarom nu contact op met EAB om een afspraak te maken voor het inventariseren van je mogelijkheden.

Neem contact op